Potrebno je:
- 5 jaja
- 130 g neslanog putera
- 150 g šećera
- 80 g brašna
- 80 g kapućino u prahu + 2 kašike rendane čokolade za kuvanje
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 50 g neslanog putera
- 100 g šećera u prahu
- 50 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike umućenog šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi umutite omekšali puter sa šećerom i jajima, pa dodajte prosejano brašno pomešano za praškom za pecivo. Polako promešajte drvenom kašikom, pa dodajte kapućino prah i rendanu čokoladu. Promešajte drvenom kašikom, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite pečen biskvit u plehu 10 minuta, pa pažljivo premestite na rešetku za hlađenje. Secite dužinom da dobijete dva jednaka dela. Umutite jaja sa šećerom na pari, pa umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se ne zgusne, pa dodajte umućen šlag. Dobro promešajte, pa nanesite fil na jednu koru i preklopite drugom. Zatim, premažite filom čitav kolač.
Neodoljivi slatkiš raspametiće i one izbirljive.

Fenomenalan spoj slatkiša i omiljenog napitka u jednom desertu.

Fenomenalan kolač ukusa koji priča priče.

Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

Dodajte prilog po želji.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

Pravi se lako, i uspeva svima.

Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
