Potrebno je:
- 1 veliki krompir
- 1 kesica praška za pecivo
- brašno za valjanje
- 1 jaje
- 1 velika šargarepa
- 3,5 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašike prezli
- 100 g sitnog sira
- so, biber i majčina dušica po ukusu
- ulje za prženje
Priprema
Oljuštite i operite krompir i šargarepu, pa skuvajte. Potom ih krupno narendajte i pomešajte sa sirom i ovsenim pahuljicama. Umešajte prezle, prašak za pecivo i začine, pa dobro promešajte. Zasebno umutite jaje. Polovinu ostavite sa strane, a polovinu pomešajte sa smesom. Zamesite rukom pa ostavite u frižideru pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini uzimajte testo, pa oblikujte krofne s rupom. Valjajte u brašno, pa premažite četkicom umočenom u umućeno jaje. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa ređajte na ubruse, da upiju višak masnoće.
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Mekane i ukusne, za sve prilike.

Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.

Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

Dodajte prilog po želji.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
