Potrebno je:
- 4 srednje tikvice
- 200 g pirinča
- glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 200 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml ulja
- So i biber
- Peršun ili drugi začini po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite tikvice pa ih presecite na pola po dužini. Smesu tikvica izdubite kašikom, uz ostavljanje oko 1 cm mesa uz koru. Onda izdubljeni deo sitno iseckajte. Zatim, sitno iseckajte crni luk i beli luk. Narendajte šargarepu, a papriku iseckajte na sitne komade. Propržite crni luk na ulju dok ne postane staklast. Onda dodajte beli luk, šargarepu, papriku i izdubljene tikvice pa pržite još nekoliko minuta.Onda dodajte mleveno meso. Dodajte paradajz pire i pirinač, i dobro izmešajte. Posolite i pobiberite, pa umešajte seckan peršun i začine. Pripremljenim filom napunite tikvice pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte sa malo ulja pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim, skinite foliju i pecite još 15 minuta. Pečene tikvice izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.
Dodajte prilog po želji i uživajte.

Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

Fenomenalno jelo ukusom ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom.

Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.

Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

Dodajte prilog po želji.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
