Potrebno je:
Za baklavu:
- 500 g tankih kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g maslaca
- kašičica cimeta po želji
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- limunov sok i kora
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jrednoj posudi pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. apalrh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha i premažite otopljenim maslacem. Ponovite postupak za još nekoliko kora, pa rasporedite deo fila od višanja preko kora. Fil prekrijte sa 5 do 5 kora. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite maslacem. Baklavu isecite na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte sirup. Pomešajte šećer, vodu, limunov sok i koru i vanilin šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok ne proključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Prelijte vruću baklavu mlakim sirupom. Ostavite da baklava upije sirup.
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.

Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.

Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.

Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.

Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

Dodajte prilog po želji.

Pravi se lako, i uspeva svima.
