Potrebno je:
- 500 g očišćene bundeve
- 1 jabuka (granny smith)
- 1 manji crni luk
- 2 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- mleveni muškatni oraščić
Za posluživanje:
- prepečene semenke bundeve
- seckani peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite bundevu pa uklonite semenke. Stavite na pleh obložen pek papirom. Onda stavite jabuku sečenu na pola, narezan luk i čen belog luka. Zatim, prekrijte folijom i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Meso bundeve odvojite kašikom, pa ga zajedno sa jabukom i lukovima sameljite u pire. Onda stavite u šerpu , pa dodajte vodu, so, muskantni oraščić i biber. Zagrejte, pa kad provri, kuvajte još nekoliko minuta. Potaž pospite prepečenim semenkama bundeve i seckanim peršunom.
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.

Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.

Dodajte prilog po želji.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
