Potrebno je:
- 200 g tunjevine
- 2 čena belog luka
- 1 srednji crveni luk
- 2-3 kisela krastavčića
- 3 kašike posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Ocedite dobro tunjevinu, pa iseckajte lukove i kisele krastavčiće. U blender stavite ribu, beli luk, kisele krastavce, posni majonez i maslinovo ulje pa blendajte, dok ne dobijete kremastu smesu. Posolite i pobiberite, pa dodajte sok od limuna. Kratko izblendajte. Paštetu pospite svežim peršunom pa je ostavite pola sata u frižideru.
Bilo da mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.

Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.

Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

Posni, aromatični namaz napravićete očas posla, a fenomenalan je bilo da ga mažete na hleb, ili dodate kao prilog.

Dodajte slani ili slatki prilog po želji i uživajte.

Sočan i sladak, pravićete stalno.

Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

Pravi se lako, a greje dušu i telo.
