Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 20 g kvasca
- kašičica šećera
- prstohvat soli
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 100 g margarina
- 100 g otopljene čokolade
Za preliv:
- 250 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kašičica korice limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi pa pustite da nadođe. Onda u njega dodajte prosejano brašno pomešano sa solju, mleko, otopljeni margarin i jaje. Umesite testo pa ga podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu limunovu koru, a drugome otopljenu čokoladu. Zatim ponovo umesite svaki deo testa pojedinačno. Pustite testo da se udvostruči. Oklagijom testo razvucite u veći pravougaonik, pa preklopite jedno preko drugog, urolajte i secite nožem na pužiće. Pužiće prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Mleko skuvajte sa šećerom. Prelijte pužiće pripremljenim prelivom.
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

Savršena za sve prilike, za prave sladokusce.

Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

Jednostavan desert skupog ukusa.

Ako volite višnje, ovu tortu ćete obožavati.

Sočan i sladak, prste da poližete.

Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.
