Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca (ili 25 g svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml toplog mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g šunke (ili kulena, slanine, čajne kobasice)
- 150 g kačkavalja (ili mocarele)
- 3 kašike kečapa ili pelata
- 1 kašičica origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- Susam ili rendani parmezan (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u toplom mleku, pa pustite pet do deset minuta da se aktivira. Dodajte brašno, so, ulje i jaje, pa nadošli kvasac. Mesite sve dok ne dobijete glatko i mekano testo. Zatim ga pokrijte krpom i pustite da naraste oko 45 minuta do sat vremena. Nadošlo testo razvucite u oblik kruga, pa isecite na trouglove. Na svaki nanesite malo kečapa, pa stavite šunku i kačkavalj i pospite origanom. Uvijte kiflice pa ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom pa pospite susamom ili rendanim parmezanom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.

Sočne i slatke, za pravo uživanje.

Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.

Neodoljive i slatke, podsetiće vas na stara vremena i bakinu kuhinju.

Najbolje služite uz bareni pirinač.

Najbolje služite uz sladoled ili voće.

Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

Dodajte slani ili slatki prilog po želji i uživajte.

Sočan i sladak, pravićete stalno.
