Potrebno je:
- 1 jaje
- 10 kašika heljdinog brašna
- 100 ml mineralne vode
- 200 ml obične vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat praška za pecivo
- 1 kašika ulja
Priprema
U jednu posudu stavite brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli, jaje, ulje, mineralnu vodu i običnu vodu. Izmešajte sve dobro, pa pustite da smesa malo odstoji. Pecite palačinke u tiganju, sa obe strane, a po potrebi dolijte malo vode.
Filujte slanim ili slatkim prilogom.

Posne i slasne, pravićete stalno.

Ako volite palačinke, nema potrebe da prestajete da ih jedete, zato što je post. Napravite posnu verziju omiljene poslastice, filujte po želji, i uživajte.

Pripremite fantastične palačinke po receptu sertifikovane savetnice za ishranu, Snežane Paučinac
