Sastojci:
1 kašika putera
300 ml kondenzovanog mleka
1 kašičica šećera
150 ml kokosovog mleka
1 šaka kokosa
Priprema:
Otopite puter na pari u dubljoj činiji pa mu postepeno dodajte šećer, kondenzovano mleko, a onda i kokosovo. Mešajte 15 minuta špatulom, sve dok se ne zgusne, pa smesu prespite u činiju i ostavite sa strane da se ohladi minimum jedan sat. Nakon toga od ohlađene smese pravite kuglice i uvaljajte ih u kokos.
SAVET Znaćete da je gustina dobra kada možete da vidite dno posude dok mešate
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.

Slobodno dekorišite šarenim mrvicama ili ukrasite po želji.

Napravićete nikad brže i lakše, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

Sitni kolači za sve prilike, a uspevaju i poćetnicima.

Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

Imam baldi je savršeni turski delikates sa dugom tradicijom i zanimljivom istorijskom pričom o nastanku njegovog imena. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstantinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Može da se jede u danima posta jer mu je glavni sastojak povrće. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.

Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
