Potrebno je:
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili ulju)
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelenog luka
- 2 kašike krompirovog skroba
- 3 kašike brašna
- so i crni biber po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Lukove sitno iseckajte i propržite. Onda ih pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Skuvajte krompir i šargarepu i izgnječite, pa dodajte so, biber, brašno, skrob. Sjedinite dobro da dobijete kompaktnu smesu. Uzimajte po deo smese pa oblikujte pljeskavice, pa na sredinu stavite po kašiku nadeva od tunjevine i luka. Zatvorite uštipak. Maslinovo ulje zagrejte na srednjoj temperaturi, pa pržite uštipke sa obe strane. Na kraju ih vadite na ubrus da upiju višak ulja.
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Savršena za svaku svečanost.

Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
