Potrebno je:
Za koru::
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca (otopljenog)
- 2 kašike šećera
Za fil:
- 500 g svežeg sira (ili krem sira)
- 200 g kisele pavlake
- 150 g šećera
- jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, otopljen maslac i šećer. Na dno pleha utisnite smesu, pa ravnomerno rasporedite. Zasebno, umutite sir sa kiselom pavlakom, šećerima i limunovim sokom. Polako dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Onda dodajte brašno i dobro promešajte. Preko kore u kalupu prelijte fil. Pecite čizkejk oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru.
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

Sočan i mekan, pravićete stalno.

Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Savršena za svaku svečanost.

Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
