Potrebno je:
Za ćufte:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka sitno seckanog
- 1 češanj belog luka sitno seckan
- 2 kašike prezli
- 1 kašikica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za sos:
- 1/2 l soka od paradajza
- 3 čaše vode
- o,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, lukove, prezle, suvi biljni začin, ulje, so, biber i slatku mlevenu papriku. Smesu ostavite bar pola sata u frižideru pa oblikujte loptice željene veličine. Brašno propržite na ulju, pa sipajte paradajz sok. Izmešajte dobro pa polaku sipajte vodu i začine. Nakon što proključa, dodajte ćufte, smanjite temperaturu i kuvajte 40 minuta, na umerenoj temperaturi.
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

Neodoljive i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prave se lako, a nestaju sa stola prve.

Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.

Služite uz jogurt ili prilog po želji.

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
