Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g putera
- 300 g šećera
- 4 velika jajeta
- 100 g punomasnog jogurta
- 300 g brašna
- 2 kašičice kore praška za pecivo
- korica od 4 velike pomorandže
Za fil od pomorandže:
- sok od pomorandže od 5 velikih pomorandži (oko 500 ml)
- 100 g šećera
- 6 listova želatina
Za čokoladni preliv:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g rendane mlečne čokolade
- 100 g rendane crne čokolade
Za dekoraciju:
- korica 1 pomorandže
- 2 kašike marmelade od kajsije
Priprema:
Skinite koru sa pomorandži pa ih ostavite sa strane. Zagrejte sok od pomorandži sa šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Listiće želatina stavite u hladnu vodu sve dok ne omekšaju. Zatim, želatin izvadite iz vode, ocedite, stavite u sok i mešajte. Smesu izlijte u kalup pa ostavite tako bar 4 sata. U jednoj posudi sjedinite putr, šećer, jaja, punomasni jogurt, brašno, prašak za pecivo i kore od pomorandže. Izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zagrejte čokoladu pa zagrejte slatku pavlaku. Slatkom pavlakom prelijte čokoladu, pa ostavite tako 10 minuta, Dobro promešajte. Preko biskvita nanesite fil od pomorandže pa čokoladnu glazuru. Ukrasite tortu po želji.
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

Fenomenalna i drugačija, a uspeva svima.

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prave se lako, a nestaju sa stola prve.

Potrebno je samo da dodate namaz ili prilog po želji.

Služite uz jogurt ili prilog po želji.
