Potrebno je:
- 1 šolja kuvanog bulgura
- 1 kašika pečenog susama
- 1 kašika ulja po izboru
- 1 kašika soka od limuna
- 100 g rendanog sira po izboru (ili mešavina više vrsta)
- peršunov list
- biber
- soja sos
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite kuvani bulgur, pečeni susam, ulje, limunov sok, rendani sir, peršunov list, biber i soja sos.
Prvi put je napravljena 1924 godine.

Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.

Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.

Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
