Potrebno je:
Za fil:
- 15 žumanaca
- 300 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
Za kore:
- 15 belanaca
- 300 g pečenih samlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 300 g šećera
- 3 kašike pripremljenog fila
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca lagano umutite sa šećerom pa umešajte vanilin šećer i kuvajte na pari. Dodajte čokoladu otopljenu na pari, pa ostavite da se krem prohladi. Onda dodajte omekšali puter pa umutite. Umutite 5 belanca u čvrst šne, pa dodajte 100 g šećera i mutite, sve dok se ne istopi. Dodajte lešnik, brašno i kašiku pripremljenog fila. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak da dobijete tri kore.Preko prve kore nanesite fil. Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Zadnju koru dobro premažite filom. Ostavite tortu par sati ili preko noći u frižideru. Dekorišite mlevenim lešnicima. Bon appetit!
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

Fenomenalna i drugačija, a uspeva svima.

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice
