Potrebno je:
- 300 g mlevenog keksa
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 2 kašike ruma
- 3 kašike šećera u prahu
- 175 g margarina
Priprema:
Šećer ušpinujte sa 2 dcl vode. Onda dodajte margarin, mleveni keks, orahe i rum. Umesite, pa rastanjite. Tri kašike prah šećera prelijte sa malo ključale vode, pa tom glazurom premažite rastanjenu smesu. Zatim, pustite da se osuši i stegne, pa secite štanglice.
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

Prave se lako, a pojedu brzo.

Sočan i sladak, pravićete stalno.

Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

Pravi se lako, a ukusan kao da ste se trudili satima.

Ako volite kikiriki, ove čokoladice ćete obožavati,

Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.

Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
