Potrebno je
- paprike
- 1 praziluk seckan
- 1 šargarepa rendana
- 200 g barenog pirinča
- 1 puna kašika ajvara
- malo mlevene paprike
- 3 čena belog luka seckanog
- suvi začin
- mleveni biber i ulje
Za preliv:
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- malo začina
- malo ulja
- 1 krompir za zatvaranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Praziluk i šargarepu ispržite, pa dodajte bareni pirinać. Ubacite ajvar sa belim lukom, pa mlevenu papriku, začin i biber. Sve dobro sjedinite. Zatim, isecite papriku po sredini, pa u svaku stavite dve pune kašike fila, a preko listiće krompira. Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa belim lukom, mlevenu papriku, začin, biber i sjediniti. Prebacite u pleh obložen pek papirom. U jednu činiju sipajte paradajz, pa dodajte vodu i brašno, malo začina i ulja. Izmešajte pa sipajte na dno. Onda nasecite ostatak krompira, pa posolite i pouljite, i naređajte između paprika. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prvo pokrijte folijom, pa otkrijte da porumene.
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.


Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

Najbolje služite uz bareni pirinač.

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.

Slasno jelo držaće vas dugo sitim.

Pravi se lako, a kremast i neodoljiv.
