Potrebno je:
Za koru:
- 6 žumanaca
- 180 g šećera
- 125 g badema
- 8 belanaca
- 70 g brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 210 g šećera
- 50 g brašna
- šipka vanile
- 500 ml mleka
- 230 g maslaca
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte obaren, oljušten i samleven badem. Onda dodajte sneg od belanaca umućen sa brašnom. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ispecite koru. Žumanca dobro izmešajte sa šećerom i brašnom pa dodajte vanilu. Promešajte pa po malo dodajte mleko. Zakuvajte krem na šporetu na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Nakon što se zgusne skinite sa šporeta i mešajte, sve dok se ne prohladi. Onda dodajte maslac. Pečenu koru isecite na tri dela pa je nafilujte kremom. Zatim premažite celu tortu, pa je pospite uzduž sečenim bademima. Bon appetit!
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

Pravi se lako, a ukusan kao da ste se trudili satima.

Ako volite kikiriki, ove čokoladice ćete obožavati,

Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.

Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.
