Connect with us

Hi, what are you looking for?

Recepti 👩‍🍳

BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima

Brigadero Brazilski Kolacici Bez Kojih Nijedna Proslava Ne Moze Da.jpg

Potrebno je

  • 397 ml kondenzovanog mleka
  • 37 g kakao praha
  • 30 g putera
  • prstohvat soli
  • čokoladne mrvice

Priprema

Kondenzovano mleko sipajte u šerpu pa dodajte kakao puter, kakao prah i so. Ostavite tako na srednjoj temperaturi, sve dok ne provri. Smanjite toplotu i povremeno mešajte varjačom, oko 10 minuta, dok se ne zgusne.Sipajte u tanjir i ostavite pola sata, da se prohladi. Namažite ruke puterom, pa oblikujte kuglice. Onda svaku valjajte u čokoladne mrvice. Ostavite u frižideru da se ohlade i stegnu. Bon appetit!


Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.

kazandibi

Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.

kokos knedle

Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.

sufle

Naziv souffle potiče od francuske reči souffler koja znači duvati, naduvati.

kazandibi

Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.

brigadero

Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.

meksička supa od kukuruza

Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.

cureki

Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.

samosa

Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Šerpa sa debelim dnom Nemojte da koristite posuđe sa tanjim dnom, temperatura neće da bude ravnomerno raspoređena. Deo kokica će da bude zagoreo, a deo...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 4 l punomasnog mleka 30 ml razblažene sirćetne kiseline prstohvat soli Priprema U velikoj šerpi zagrejte mleko, uz neprestano mešanje, da ne...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je Za krem: 4 žumanca. 60 g kondenzovanog mleka. 30 g kukuruznog skroba (gustina) 60 g šećera. 10 g vanilin šećera 320 ml...

Recepti 👩‍🍳

Najčešće greške kod pripreme tikvica 1. Sečete ih previše tanko ili debelo Kod pripreme tikvica je izuzetno bitno njihovo pravilno sečenje. Ako ih sečete...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.