Potrebno je
- 180 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 1 kašika mleka
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 400 g pavlake
- 300 g kondentovanog mleka
- 200 ml tečnog šlaga ili slatke pavlake
- 1 kesica vanil šećera
- 30 g kakao praha
Priprema:
Po uputstvu sa kesice razmutite želatin. Dodajte 150 ml mleka pa ostavite da odstoji. U blenderu sameljite keks, pa dodajte 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mleka. Sjedinite, pa prebacite u obruč i napravite koru. Ostavite u frižideru 10 minuta. U jednoj posudi umutite pavlaku sa kondenzovanim mlekom. Zasebno, u činiji umutite slatke pavlake. U želatin dodajte nekoliko kašika krema od kondenzovanog mleka, pa sjedinite. Dodajte umućen šlag. Podelite fil na dva dela, pa jednom dodajte vanilin šećer, a drugom kakao. Nanesite par kašika crnog fila na koru. Na sredinu sipajte par kašika belog fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru da se dobro prohladi.
Sočna poslastica osvežiće vas u vrelim letnjim danima.
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
Fenomenalna poslastica ukusa koji se pamti.
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
Omiljena letnja kafa na domaći način, pravićete stalno.
Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.