Potrebno je
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 70 g brašna
- 30 g kakaoa
- 200 g kokosa
- 50 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Stavite ostatak mleka da proključa. U veliki pleh pospite kokos pa ga ravnomerno rasporedite. U provrelo mleko dodajte razmućeni gustin i zakuvajte. Kada snesa postane glatka i jednolična, skinite sa šporeta i dodajte margarin. Preko kokosa ravnomerno izlijte puding. Zatim, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite u frižideru pola sata. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa je nanesite preko hladnog pudinga. Na kraju, secite puding na jednake trake, pa ih prepolovite. Svaku traku uvijte u sarmu pa uvaljajte u kokos. Ostavite u frižideru do služenja. Prijatno!
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
Dodajte ga uz ribu ili testeninu i osetite eksploziju ukusa.
Ručak gotov očas posla, a obožavaće cela porodica.
Brzo i lako očistite sudoperu, na potpuno prirodan način.
Danas se služi u brojnim poznatim restoranima, probajte i uverite se zašto je toliko popularno.