Potrebno je
Za testo:
- 4 krupnija jajeta
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 600 ml vode
- kriške od pola limuna
Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.
Priprema:
So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine. Ostavite prostora u šerpici između njih, zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite da se prohlade. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade.
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
Sočna turska poslastica vremenom je postala neizostavni slatkiš svake domaćice.
Čuveni italijanski desert sa piškotama i kafom možete da napravite sa različitim sastojcima.
Neodoljiv desert kome čokolada daje poseban šmek.
Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.