Od belanaca
Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.
Od slatke pavlake
Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera. Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.
Iz kesice
Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Ako ga budete pravilno čuvali, može da potraje mesecima.
Primenite savet ruske kuvarice i uživajte u savršenom ručku.
Bilo da pravite šlag od belanaca, slatke pavlake, ili onaj iz kesice, potrebno je da ispadne kako treba .
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.