Potrebno je:
- 4 jajeta
- 170 g brašna
- 2 kašike kakaa
- 120 g maslaca
- 200 ml. slatke pavlake
- 1 mlečna čokolada
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 50 ml vrele vode za kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodajte otopljeni puter. Zasebno pomešajte kakao sa vrelom vodom. Kad se dobro sjedini, dodajte u testo. Dodajte kiselu pavlaku pa polako sjedinite, da smesa postane kompaktna. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi. Zasebno, umutite slatku pavlaku pa nanesite preko kolača. Čokoladu otopite na pari da dobijete glazuru. Prelijte preko deserta čokoladnu glazuru. Ostavite 2 sata u frižideru. Secite i služite. Bon appetit!
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
Lagan čokoladni desert mekan kao duša, u sočnom spoju sa višnjama.
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Fenomenalan desert sa čokoladom i orasima, za sve prilike.
Brzi kolač za prave sladokusce.
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Fenomenalna i neodoljiva, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.