Potrebno je
- 150 g pančete isečene na male kockice
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
- 100 g neprženih pistaća, iseckanih
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana
i još za posipanje
Priprema:
Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude „al dente“. Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Iako se konzumiranje voća smatra zdravim, prisustvo voćnog šećera može da pogorša simptome određenim oboljenjima, a može i da dovede do gojenja.
Sočne a kisele, za one izbirljive.
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
Očistite masnoće sa šporeta na jednostavan način, sa namirnicom koja vam nikad ne bi pala na pamet.