Potrebno je
- 2 1/4 kašičice suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 250 ml mleka
- 540 g brašna
- 75 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 100 g putera
- 1 1/4 šolje čokoladnih čipsa
Još:
- 1 jaje
- 1 kašičica biljnog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte kvasac i prstohvat šećera u toplu vodu, pa promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, mleko, šećer, so, jaja i aktivirani kvasac. Sjedinite dobro. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta. Mikserom Zatim umesite testo, pa dodajte puter sobne temperature i sve sjedinite. U nauljenu činiju prebacite testo pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 2 sata, na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite oklagijom u mali pravougaonik. Zatim, dodajte komadiće čokolade i preklopite po dužini. Urolajte pa dodajte još malo čokolade i pokrijte. Ostavite oko 45 do 50 minuta. Ponovite postupak i sa drugim delom testa. Zasecite ga po širini do pola. U pleh obložen pek papirom prebacite pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brioš malo prohladi. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Iako se konzumiranje voća smatra zdravim, prisustvo voćnog šećera može da pogorša simptome određenim oboljenjima, a može i da dovede do gojenja.
Sočne a kisele, za one izbirljive.
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.