Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recepti 👩‍🍳

BRIOŠ Tradicionalni slatki hleb iz Francuske koji se savršeno slaže sa šoljicom kafe

Brios Tradicionalni Slatki Hleb Iz Francuske Koji Se Savrseno Slaze.jpg

Potrebno je

  • 2 1/4 kašičice suvog kvasca
  • 50 ml tople vode 
  • 250 ml mleka
  • 540 g brašna 
  • 75 g šećera 
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta 
  • 100 g putera
  • 1 1/4 šolje čokoladnih čipsa

Još:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica biljnog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte kvasac i prstohvat šećera u toplu vodu, pa promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira.  U zasebnoj posudi pomešajte brašno, mleko, šećer, so, jaja i aktivirani kvasac. Sjedinite dobro. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta. Mikserom  Zatim umesite testo, pa dodajte puter sobne temperature i sve sjedinite. U nauljenu činiju prebacite testo pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 2 sata, na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite oklagijom u mali pravougaonik. Zatim, dodajte komadiće čokolade i preklopite po dužini. Urolajte pa dodajte još malo čokolade i pokrijte. Ostavite oko 45 do 50 minuta. Ponovite postupak i sa drugim delom testa. Zasecite ga po širini do pola. U pleh obložen pek papirom prebacite pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brioš malo prohladi. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!


Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.

banana hleb

Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

hleb

Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.

kukuruzni hleb

Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.

pogača

Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.

pasta sa pistacima

Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.

voće

Iako se konzumiranje voća smatra zdravim, prisustvo voćnog šećera može da pogorša simptome određenim oboljenjima, a može i da dovede do gojenja.

paprike sa belim lukom

Sočne a kisele, za one izbirljive.

potaž od paprika

Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 200 g šećera pola margarina 200 g čokolade za kuvanje 200 g pečenog i samlevenog kikirikija 100 g seckanog kikirikija 2 lista...

Recepti 👩‍🍳

Potaž Sastojci: 6 crvenih pečenih paprika 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 krompir 1 litar povrtnog bujona (ili vode) 2 kašike...

Recepti 👩‍🍳

Od belanaca Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 400 g belog mesa 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 veza peršuna 2 kašike senfa 2 kašike majoneza 1...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 8 crvenih pečenih paprika  200 g krem sira 150 g šunke, sitno seckane 100 g feta sira 1 čen belog luka, sitno...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 8 žumanaca 500 g šećera 400 g margarina 300 g seckanih oraha 300 g čokolade 4 lista oblandi Priprema:  Umutite jaja sa...

Recepti 👩‍🍳

Savršenog ukusa, pravićete stalno.

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 250 g pasulja tetovca 350 g luka isečenog na rebarca  150 g praziluka, isečenog na kolutiće 1 čen sitno isečenog belog luka...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅