Potrebno je
- 300 g brašna
- pola kocke kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
Za nadev
- 300 g bundeve
- 200 g kukuruza
- 200 g salame
- 150 g kravljeg sira
- 150 g struganog kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- paradajz-sos
- majčina dušica
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno s kvascem. Ulje i so pomešajte sa 150 ml tople vode pa dodajte u brašno i kvasac. Od smese zamesite testo, pa ga ostavite sat vremena da odstoji. Razvucite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite prstohvatom majčine dušice pa prelijte paradajz sosom. Dodajte ostale sastojke: Bundevu, kukuruz, salamu, kravlji sir i crni luk. Pecite picu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Ako želite da parčići budu jednake veličine, primenite ovaj korisni trik.
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
Umesto da satima ribate primenite ovaj jednostavni trik.