Potrebno je
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 3 štangle rendane čokolade
- kašika prezli
- 200 g mlevenih badema
- 2 jaja
- 3 štangle čokolade
- 200 g maslaca
- kašika jake kafe
- 3 dl ruma
- 200 g suvog grožđa
Priprema
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šećer pa postepeno žumanca, čokoladu, prezle i bademe. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa pecite. Potrebno je da dobijete 3 kore. U rumu potopite suvo grožđe pa ostavite da nabubri nekoliko sati. U jednoj šerpi zagrejte jaja, šećer, čokoladu i kafu, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Kada se fil prohladi dodajte maslac i suvo grožđe. Svaku koru premažite filom pa dekorišite tortu filom, čokoladom i bademima. Bon appetit!
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Fenomenalan desert sa čokoladom i orasima, za sve prilike.
Brzi kolač za prave sladokusce.
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.