Potrebno je
- 430 g slanih rozen kora (8 kora)
- 700 g kisele pavlake
- 100 g krem sira
- 150 g majoneza
- 250 g šunke
- 4 jajeta
- 100 g kiselih krastavčica
- 150 g tvrdog sira
Priprema
Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem. Prijatno!
Obrok kao izmišljen za uživanje, poći će vam voda na usta.
Pravi se lako, a nestaće sa stola čim se postavi.
Pravi se lako, a nestaće za stola odmah.
Savršeno predjelo za svečanu ili slavsku trpezu.
Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Ako želite da parčići budu jednake veličine, primenite ovaj korisni trik.
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.