Potrebno je
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašna
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Belanaca umutite u čvrsti sneg,pa dodajte 150 g šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok se šećer ne otopi. Umešajte jedno po jedno žumance, pa mutite najmanjom brzinom. Zasebno pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima. Kad smesa bude prozračna izlijte u kalup. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohladite biskvit pa vadite iz pleha. Nalijte 500 ml slatke pavlake, pa vratite koru u pleh. Dodajte pavlaku i nalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera. Razmutite krem od pistaća sa malo mleka, pa namažite preko natopljenog biskvita. Dekorišite trileće s komadićima pistaća. Bon appetit!
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
Gotovo za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Neodoljivi slatkiš za prave sladokusce.
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola čim se postavi.
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.