Potrebno je
- 200 g šećera
- 1 lisnato testo
- 2 pudinga od vanile
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. U litri ključalog mleka prokuvajte smesu, da dobijete kao puding. Belanca umutite pa pomešajte sa ostatkom šećera u čvrst šne. Uz lagano mešanje pomešajte smesu sa prethodnim pudingom. Razvucite lisnato testo da bude tanko, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prepolovite lisnato testo pa polovinu premažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte preko krema. Pospite krempitu šećerom u prahu. Bon appetit!
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.
Ako ste zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača, dovoljno je da primenite ovaj jednostavni trik.
Ako i vas nervira čekanje pola sata do sat vremena da testo nadođe, primenite ovaj korisni trik.
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.