Potrebno je
- 280 g brašna
- 1 mala kašičica praška za pecivo
- 1 mala kašika soli
- 50 g jogurta
- 170 ml mlake vode
- ulje za premazivanje
Priprema:
Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju. Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu. Prijatno!
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.