Potrebno je:
- 300 g tosta
- 125 ml mleka
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
- 2 kašičice kakaa u prahu
- 2 kašičice konjaka
Priprema:
Tost zdrobite. U jednoj šerpici pomešajte mleko i šećer sa kakaom, pa prokuvajte. Sipajte u zdrobljen tost. Zasebno otopite maslac, pa i njega dodajte u tost. Dobro promešajte. Sipajte konjak pa opet promešajte. Napravite kuglice oblika krompira pa ostavite desert par sati u frižideru. Prijatno!
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.