Potrebno je
- 330 g maslaca i još malo za mazanje lima za pečenje
- šolja vruće vode
- 30 g gorkog kakaa
- 30 g tamne čokolade naseckane na komadiće
- 350 g višenamenskog brašna
- kašičica praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 350 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- šolja kisele pavlake
Za čokoladnu glazuru:
- 130 g šećera
- 5 belanaca
- 330 g maslaca
- 250 g otopljene tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pek papirom obložite 2 okrugla kalupa. U jednoj posudi pomešajte vrućključalu vodu, kakao i čokoladu, pa ostavite da se prohladi 10 minuta. Zasebno umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Maslac i šećer penasto umutite, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i otopljenu čokoladu. Polako umešajte smesu sa brašnom, pa dodajte i malo kisele pavlake. Podelite smesu u dva kalupa i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečene biskvite ostvaite 20 minuta na rešetci, da se hlade. Na pari mutite belanca sa šećerom pa sklonite sa ringle i umutite mikserom. U prohlađenu smesu dodajte ostale malac i otopljenu čokoladu, pa time premažite biskvite. Stavite jedan preko drugog. Bon appetit!
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Podvarak nije kuvani nego pečeni kupus, što znači kada se lepo ukrčka, još ako mu se doda na početku slaninica
Mame i bake su rado pripremale jela na kašiku za svoju porodicu jer su znale da svojoj deci spremaju nešto zdravo, a ukusno
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.