Potrebno je
- 1 pakovanje tamne kupovne kore
- 3 kisele pavlake
- 350 g mlevenog keksa
- 300 g šećera u prahu
- 550 ml slatke pavlake
- 550 ml čokoladnog mleka
- 3 kesice šlaga
Priprema
U jednoj posudi sjedinite kiselu pavlaku, šećer i mleveni keks pa promešajte. Zasebno umutite slatku pavlaku dok ne postane gusta. Čokoladno mleko podelite na tri dela. Prvu koru prelijte sa čokoladnim mlekom, pa preko nanesite keks fil, pa preko slatku pavlaku. Ponovite postupak još 2 puta. Završite sa slatkom pavlakom, pa umutite šlag i premažite preko torte. Bon appetit!
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.