Potrebno je:
- 250 g brašna
- 350 ml mleka
- 50 ml jogurta
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 4 kašike otopljenog putera
- 2 jajeta
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- ekstrakt vanile
- prstohvat soli
- 150 g crne čokolade
- 50 g mlevenog lešnika
- 50 g mlevenog badema
- sirup od agave ili stevija
Priprema
U jednoj posudi umutite belanca sa vanilinim šećerom, pa dodajte ostale mokre sastojke. Dobro mikserom sjedinite. Otopite crnu čokoladu pa je sjedinite sa smesom, dok ne postane kompaktna. Zasebno pomešajte brašno, zaslađivač i mlevene bademe i lešnike. U posudu dodajte smesu sa brašnom , pa opet dobro promešajte. Pecite dok palačinke ne postane tamno braon, na srednjoj temperaturi. Bon appetit!
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.