Potrebno je
- 1,5 šolja brašna
- pola šolje šećera
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 šolja mleka
- 2 velika jaja
- 4 kašike putera
Za krem:
- 1 kašika putera
- 3/4 šolje šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica mleka
Priprema
U jednoj većoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte meko, jaja i otopljen puter. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte omekšali puter, šećer, ekstrakt vanile i mleko pa mešajte, sve dok smesa ne postane homogena. Uljem premažite aparat za galete pa sipajte po malo smese. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Bon appetit!
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.