Potrebno je
- 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
- 2 kašike ulja
- 2 šargarepe isečene na kockice
- 1 mali crni luk seckani
- 2 rebra celera, isečena na kockice
- 5 kašika brašna pola kašičice sušenog ruzmarina
- pola kašičice osušenih listova majčine dušice
- ¼ kašičice mlevene žalfije
- so i crni biber po ukusu
- 800 g krompira
- pola crvene paprike
- 60 ml belog vina
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g boranije
- 120 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prvo ispržite piletinu, pa je izvadite i ostavite sa strane. Propržite luk, šargarepu i celer, sve dok luk malo ne omekša. Dodajte 3 kašike brašna, pa posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Pržite oko 2 minuta, na srednjoj vatri. Dodajte krompir, papriku pa sipajte belo vino, dodajte piletinu i bujon. Ostavite da provri pa smanjite temperaturu. Kuvajte poklopljeno pola sata. Sklonite poklopac pa dodajte boraniju i krem. Dinstajte nepoklopljeno još 10 minuta. Pomešajte 2 kašike brašna sa 240 ml bujona. Protresite pa dodajte malo u pileći gulaš.
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.