Potrebno je
- 500 g krompira
- 300 g fileta oslića
- 100 g biljnog kačkavalja
- 3 čena belog luka
- veza peršuna
- 100 ml ulja
- 50 ml vode
- so
- biber
Priprema:
Izgnječite beli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasečenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe složite drugi deo krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite musaku narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče. Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem.
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a može da se spremi na različite načine, sa drugačijim sastojcima, da bude posna ili mrsna.
Nisu neophodni neki posebni sastojci.
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
Jednostavni, a korisni trikovi.
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.