Potrebno je:
- 300 g neslanog oljuštenog kikirikija
- 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
- 1 kašičica meda, ili više po ukusu
- 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 177 stepeni. U pleh za pečenje sa malim obodom stavite kikiriki, pa ga pecite 3 minuta. Protresite pleh pa ga pecite još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohlade. U blender stavite kikiriki puter pa blendajte oko 4 minuta, dok ne dobijete sjajnu i glatku smesu. Dodajte so i med pa mešajte dok se ne sjedine. Ako je puter previše gust dodajte ulje.
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Otvoriće vam apetit u trenu.
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Jednostavni, a korisni trikovi.
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.