Potrebno je:
- 150 g šunke
- 350 g krompira
- 4 jajeta
- 125 g kiselog krastavca
- 1 šargarepa
- 150 g kravljeg sira
- 170 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica želatina
- 80 ml vode
- 1 veza mirođije
- 8 maslina
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom pa ostavite da nabubri. Otopite na pari, a u zasebnoj posudi pomešajte 100 g sira sa jogurtom. Sjedinite pa umešajte otopljeni želatin, so i biber. Dobro promešajte pa ostavite u frižideru da se stegne. Skuvajte jaja pa odvojite žumanca od belanca. Zasebno izrendajte. U belanca dodajte 3 kašike smese sa jogurtom. Dobro promešajte, da se smesa sjedini. Zatim skuvajte šargarepu, izrendajte, pa umešajte dva rendana žumanca. Krompir skuvajte pa izrendajte. Izrendajte krastavce i šunku. U tepsiju stavite providnu foliku pa nanesite smesu sa belancima i poravnajte. Premažite smesom sa sirom. Preko nanesite smesu sa šargarepom i žumancima, pa premažite smesom sa sirom. Onda dodajte šunku pa smesu sa sirom, pa krompir, sir. Dodajte rendane kisele krastavce, pa sir, krompir, sir. Izvadite salatu i skinite foliju pa secite na jednake kocke. Pospite ostatkom rendanih žumanaca. Izdrobite sir pa pomešajte sa seckanom mirođijom. Sve sjedinite pa uzmite maslinu, stavite unutra i oblikujte lopticu.Tako uradite sa svim kockama salate. Prijatno!
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Jednostavni, a korisni trikovi.