Potrebno je
- 500 g bundeve
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 300 g šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
- 100 g oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i brašno pa zamesite testo. Podelite na tri dela pa napravite loptice. Uljem premažite pa pokrijte. Pustite da odstoje pola sata, pa jednu lopticu razvucite prvo oklagijom, pa rukama. Zasebno pomešajte šećere a u treću činiju sipajte rendanu bundevu. Pospite bundevu i šećer preko kore pa urolajte. Savijte u krug pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni. Šećer i čašu vode zakuvajte sve dok se šećer ne otopi, pa dodajte limunov sok. Hladnim sirupom prelijte vruću pitu. Na kraju, pospite seckanim orasima. Prijatno!
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.