Potrebno je
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mlevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom. Umešajte žumanca, mleveni keks i otopljenu čokoladu. Zasebno sjedinite belanca pa ih umutite sa prethodnom smesom. Podelite na 2 dela. Prvi deo odložite u frižider, a od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite korice u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite šlag. Ređajte redosledom kora fil šlag. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite tortu po izboru. Prijatno!
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.