Potrebno je
Za kore:
- 3×3 belanca
- 3×3 kašike šećera
- 3×1 kašika brašna
- 3×50 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 200 g putera
- 9 žumanaca
- 9 kašika šećera
- 5 kašika brašna
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutiti dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom (30×20 cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite s hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem. Prijatno!
Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
Neodoljiva poslastica uspeće svima, a topi se u ustima.
Poznata diva narodne muzike, Snežana Đurišić, po sopstvenom priznanju, veliki je gurman. U nastavku sledi njen recept za kolač od maka.
Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.