Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recepti 👩‍🍳

PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak

Punjeni Krompir Sa Hrskavom Slaninom I Kackavaljem Koji Se Topi.jpg

Potrebno je:

  • 3 velika krompira
  • 150 g dimljene slanine
  • 50 g mariniranih pečuraka
  • 3 kisela krastavčića
  • 100 g kačkavalja
  • 3 kašičice putera

Priprema:

U prethodno posoljenoj vodi skuvajte neoljušten krompir. Onda oljuštite i s jedne strane napravite udubljenje, a s druge strane nožem uklonite neravnine. Stavite po kašičicu putera u sredinu svakog krompira. Zatim iseckajte slaninu, krastavčiće i pečurke i sve to promešajte. Tim punjenjem napunite krompire. Pokrijte rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu boju.


Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani.
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

pica od krompira

Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.

italijanski gulaš

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli.
Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice.
Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće… – rekla je Ana.
Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

dalmatinska pasticada

Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.

punjeni krompir

Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

pomorandža

Namirnica izuzetno bogata vitaminom C ima niz zdravstvenih prednosti, ali kao i sve treba je koristiti umereno.

crno žuti kolač

Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.

rabin torta

Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.

posna pita sa bundevom

Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 4 jaja  100 g šećera oko 2 l mleka 1,5 kašika brašna  1 kašičica ekstrakta vanile 2 kesice vanilin šećera Priprema: Odvojite...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 1 kg svinjskih šnicli 200 g brašna 100 ml ulja 1 crni luk 3 čena belog luka 1 kašika slatke mlevene paprike...

Recepti 👩‍🍳

1. Pripremite testo Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte...

Recepti 👩‍🍳

Privatna arhiva/Marija Borojević  Piše: Ivana Pavlović Ako volite neobične poslastice koje lepo izgledaju, a još su boljeg ukusa, tortu trufaldino ćete obožavati. Recept je...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 500 g kora za pitu 300 g kravljeg sira 1 dl ulja 1 dl jogurta 1 dl kisele vode 4 jaja   Priprema Rernu zagrejte na 200 stepeni....

Recepti 👩‍🍳

Krem brule 500 ml mlečne slatke pavlake prstohvat soli 5 žumanaca 80 g šećera 1,5 kašičica arome vanile 2–3 kašike šećera Priprema Uključite rernu...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: testo za picu kečap 100 g kačkavalja 100 g mocarele 50 g parmezana 30 g gorgonzole čeri paradajz origano masline Priprema: Premažite...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: posni listovi lazanje  srednja glavica crnog luka 2 šolje paradajz-sosa ili soka 3 čena belog luka 300g pečuraka so biber origano ulje...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅