Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen korica
- 3 pudinga od vanile
- 1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, kokosovo…)
- 200 g posne bele čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 150 g pečenog seckanog lešnika
- 1 l biljne slatke pavlake
Priprema:
U 200 ml biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte na umerenoj temperaturi. Kada provri, polako dodajte puding, uz neprestano mešanje, pa zakuvajte. Skinite sa ringle pa umešajte čokoladu i promešajte. Kad se otopi ostavite da se prohladi. Zasebno umutite penasto margarin sa prah šećerom, pa u njega dodajte ohlađen puding. Dobro umutite sve dok ne dobijete kremast fil. Potom umutite dobro biljnu slatku pavlaku. Filujte rozen korice red pudinga pa slatke pavlake pa seckanih lešnika. Poslednju koru premažite samo biljnom slatkom pavlakom. Pospite mlevenim lešnicima i rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći, da kore upiju fil. Prijatno!
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Namirnica izuzetno bogata vitaminom C ima niz zdravstvenih prednosti, ali kao i sve treba je koristiti umereno.
Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.