Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g šampinjona
- 2 manja praziluka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 1 dl ulja
- 4 dl kisele vode
- čaša od 2dl brašna
- 150 g griza
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Praziluk sitno naseckajte pa ga propržite na vrelom ulju. Nakon što omekša umešajte sitno seckane šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Kad ispari tečnost ostavite da se malo prohladi. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, ulje, brašno. so, griz i prašak za pecivo. 3 kore premažite u tankom sloju pa na početak treće nanesite nadev i savijte krajeve ka unutra. Urolajte u oblik rolata pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Isecite rolate na parčiće pa premažite griz smesom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.