Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 100 g čokolade
- 50 g posnog krema
- 1 šolja biljnog mleka
- po želji mlevenih oraha
Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Bon appetit!
Drugačija i fenomenalna, uzećete parče više.
Napravite picu sa čokoladom, oduševićete se. Slatka je i neodoljiva, idealna za veče sa prijateljima.
Italijanski klasik na drugačiji način.
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.