Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recepti 👩‍🍳

PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane

Piletina U Kikiriki Sosu Slasno Jelo U Aromaticnom I Pikantnom.jpg

Potrebno je:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8 parčadi pilećih grudi
  • 1 fino iseckan crni luk
  • 3 iseckana čena belog luka
  • 2 iseckane ljute papričite
  • 2 kašičice svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašičice kurkume
  • 100 g kikiriki putera
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 400 g iseckanog paradajza iz konzerve
  • šaka seckanog korijandera

Način pripreme:

U tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem propržite seckano pileće meso, uz neprestano mešanje, dok ne dobije zlatkastu boju. Potom dodajte lukove, đumbir i papričicu, pa još jednu kašiku maslinovog ulja. Propržite minuta pa dodajte kurkumu. Izvadite meso pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte kikiriki puter, kokosovo mleko i paradajz. U tiganj u kome se peklo meso dodajte smesu, pa ostavite da provri, uz neprestano mešanje. Dodajte korijander pa vratite meso, promešajte i krčkajte pola sata, na srednjoj temperaturi. Služite toplo, uz pirinač. Pospite s pečenim kikirikijem. Prijatno!

 

 


Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

pasta fažoli

Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.

pepijan piletina

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani.
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

pica od krompira

Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.

piletina u kikiriki sosu

Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

krompir pire

Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.

baklava sa makom

Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.

lazanja palačinke

Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.

posna pica sa čokoladom

Italijanski klasik na drugačiji način.

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 400 g čokolade po izboru 30 g putera 150 g kadaifa 200 g krema od pistaća Priprema: Otopite čokoladu na pari. Kalup...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 400 g kestenja 150 g  šećera 1 kašičica ekstrakta vanile 500 ml vode Priprema: Kestenje zasecite na vrhu u obliku krsta, pa...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za knedle: 500 g brašna 15 g kvasca 220 ml mleka 2 jaja 50 g puter kašika šećera pola kašičice soli Za...

Recepti 👩‍🍳

Na meksički način Sastojci: 4 bataka 4 kašike margarina glavica crnog luka grančica sveže mirođije so čen belog luka kašičica mlevenog bibera kašičica tabasko...

Recepti 👩‍🍳

Kivi Obložite meso kriškama kivija i ostavite tako da odstoji pre pripreme, biće sočno i topiće se u ustima. Ovaj postupak menja mariniranje jer...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 10 jabuka 100 g mlevenih oraha 100 ml pavlake za šlag 500 g šećera 500 ml vode 1 vanilin šećer Priprema: Oljuštite...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 600 g pilećih bataka 40 g putera sok od jednog limuna 50 g meda 2 čena belog luka so biber Priprema: U...

Recepti 👩‍🍳

ATA Images  Potrebno je: 2 dupla pakovanja piškota 1 kg voća (banane, jagode, maline) 500 g kisele pavlake 250 ml slatke pavlake Priprema: Potopite...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅